ORIUS 23 EW

Referinta:

140,00 lei
cu TVA

Orius 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanță activă din grupa chimică a triazolilor.

Cantitate ambalaj (Litru)
Cantitate
Stoc epuizat

 

Politica de securitate

 

Politica de livrare si retur

Orius 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanță activă din grupa chimică a triazolilor.
Acesta acționează prin inhibarea pe două cai a biosintezei ergosterolului în pereții celulari ai organismelor țintă. Datorită proprietăților sale, produsul are acțiune preventivă dar și curativă și eradicantă.

DESCRIERE
ORIUS 25 EW Orius 25 EW - Fungicid sistemic;

Cultură/ Agenți de dăunare/ Doză/ Timp de pauză/

Grâu, orz
Complex de boli foliare 0,5 l/ha 42 zile;

Măr
Fainare (Podosphaera leucotricha) Rapăn (Venturia inaequalis) 0,05 % 14 zile Samburoase Monilioza (Monilia spp.) 0,075 – 0,1 % 7 zile;

Vită de vie
Fainare (Uncinula necator) 0,4 l/ha 14 zile Tomate Alternarioza (Alternaria solani) 0,05 % 3 zile;

Castraveți
Fainare (Sphaerotheca fuliginea) 0,05 % 3 zile;

Răpită de toamna
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Alternarioza (Alternaria brassicae) Putregaiul uscat (Phoma lingam) Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) Fainare (Erysiphe communis) 1 l/ha 56;

Răpiță
Tratament aplicat toamna pentru creșterea rezistenței plantelor la iernare și pentru combaterea patogenului Phoma lingam 0,5 l/ha 56;

Mod de acțiune:
Orius 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanță activă din grupa chimică a triazolilor. Acesta acționează prin inhibarea pe două cai a biosintezei ergosterolului în pereții celulari ai organismelor țintă. Odată absorbit în țesuturi (în maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal și are o remanentă de circa 3 – 4 săptămâni.

Datorită proprietăților sale, produsul are acțiune preventivă dar și curativă și eradicanta. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu Orius 25 EW la aceeași cultură și pe aceeași suprafață într-un sezon.

Recomandări de aplicare:

1. Cereale păioase
Momentul optim de tratament este primăvară, după înfrățirea cerealelor și pe parcursul impaierii, când sunt condiții optime de infecție;

2. Legume
Se aplică tratamente cu volum normal de soluție, țînând cont de gradul de dezvoltare al frunzișului plantelor de cultură, cu mijloace terestre de pulverizare. Momentul optim este la apariția primelor simptome de infecție incipientă sau preventiv, când vremea este caldă și cu umiditate relativă a aerului ridicată.

3. Plantații pomicole din specii samburoase
Se aplică tratamente în fenofazele sensibile (înflorit, măturarea fructelor) preventiv sau la apariția primelor semne de infecție pe flori, lăstari sau fructe.
Volumul de soluție depinde de înălțimea și densitatea coroanelor pomilor, asigurându-se o concentrație corespunzătoare de 0,075-0,1%, în funcție de momentul tratamentului (preventiv sau curativ) și presiunea de infecție.

4. Plantațiile de măr
Tratamentele cu Orius 25 EW se fac în stadiul de buton roz (înainte de înflorirea deplină) și până la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele în care mărul este cel mai sensibil la instalarea infecțiilor primare.
În condiții extreme se pot face tratamente cu Orius 25 EW chiar și în timpul infloritului fără a afecta polenizarea și calitatea fructelor. În toate cazurile, produsul se va combină cu un fungicid de contact contra rapanului, cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistenței.

Se pot face tratamente și mai târziu în cursul verii (mai ales contra infecțiilor secundare de fainare), dar numai dacă anterior nu s-a mai aplicat Orius 25 EW la tratamentele contra rapanului și în alternanța cu produse antioidice de contact (sulf), astfel încât să se prevină instalarea rezistenței.


5. Viță de vie
Tratamentele se fac în preajma infloritului și până la compactarea ciorchinilor, asigurând o normă de 0,4 l/ha (de regulă în 1000 litri de soluție).
Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părților mai puțîn expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioară și ciorchinii).

6. Răpită de toamna
Se fac tratamente preventive în primăvară (mai ales în culturile mai dese, bine ieșite din iarnă) sau curative la apariția primelor simptome de boală. Se recomandă de asemenea aplicarea unui tratament în toamna în faza de rozetă a rapiței, în acesta caz Orius 25 EW acționând că un veritabil regulator de creștere (provoacă scurtarea tijei și concentrarea sucului celular, pregătind mai bine plantele pentru iernare), doză fiind în acest caz de 0,5 l/ha.

Compatibilitate:
Folpan 80 WDG poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungicidele folosite în mod curent în România, cu excepția produselor cu reacție puternic alcalină (preparate pe baza de sulf și zeamă bordeleză). Pentru o folosire corectă, consultați tabelele de compatibilitate și efectuați un test pe o suprafață mică înainte de utilizare.

Substanță activă: Tebuconazol 250 g/l Formulare: EW (Emulsie, ulei în apă) Clasificare: Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu).

CARACTERISTICI:
Producător: Makteshim Agan;
Boală tratată: Alternarioza;
Cultură: Vită de vie, Măr, Orz, Castraveți, Grâu, Tomate, Răpiță;
Spectru de combatere: Rapăn, Monilioza, Putregai cenușiu, Fainare, Alternarioza, Putregaiul alb.

Referinte specifice