ORTIVA TOP

Referinta:

312,00 lei
cu TVA

Ortiva Top este un fungicid cu activitate de contact, sistemică și translaminara, acționând asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ. Acesta acționează în cele mai importate momente din ciclul biologic al patogenilor, germinarea și pătrunderea în frunză a sporilor.

Cantitate ambalaj (Litru)
Cantitate

 

Politica de securitate

 

Politica de livrare si retur

Ortiva Top este un fungicid cu activitate de contact, sistemică și translaminara, acționând asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ. Acesta acționează în cele mai importate momente din ciclul biologic al patogenilor, germinarea și pătrunderea în frunză a sporilor.

DESCRIERE ORTIVA TOP
Ortiva Top este un fungicid cu activitate de contact, sistemică și translaminara, acționând asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ. Acesta îmbină avantajele utilizării a două produse consacrate din portofoliul Syngenta (Ortiva și Score), la doză întreagă, venind în plus cu o eficacitate sporită și ușurință în utilizare datorate formulării.

Mod de acțiune:
Ambele componente active ale fungicidului Ortiva Top acționează în cele mai importate momente din ciclul biologic al patogenilor, germinarea și pătrunderea în frunză a sporilor. În cazul în care plantele sunt deja infectate, aplicarea Ortiva Top oprește răspândirea infecției în plantă, dar și înmulțirea ciupercii prin împiedicarea formării de spori noi.

Ortiva Top conține două ingrediente active (azoxistrobin și difenoconazol) cu activitate de contact și sistemică locală și translaminara.


1. Azoxistrobin: Acționează că inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului; Intervine în ciclul biologic al ciupercii, în principal în timpul germinației sporilor și în timpul inițierii penetrarii în țesuturile plantei; Prezintă preluare graduală și activitate sistemică locală (translaminara) în frunze; Activitate preventivă.
2. Difenoconazol: Prezintă acțiune preventivă și curativă; Acționează prin blocarea biosintezei steroizilor în membranele celulare ale fungilor. Acțiune sistemică locală și ușoară translocare acropetala.


Recomandări de utilizare:
1. Fungicidul Ortiva Top se recomandă a fi aplicat preventiv, în a două parte a perioadei de vegetație, după legarea fructelor;
2. Intervalul între tratamente variază între 7 și 14 zile, în funcție de cultură și presiunea de infecție;
3. Numărul maxim de tratamente cu Ortiva Top într-un sezon este de 2-3. Produsul se va utiliza în alternanța cu produse din alte grupe chimice;
4. Cantitatea de soluție folosită este în funcție de cultură și de stadiul vegetației. Se va folosi un volum de soluție suficient de mare pentru a asigura o bună acoperire a foliajului cu soluția de stropit, dar se va evita siroirea. Volumul de apă utilizat la hectar este în funcție de stadiul de vegetație al culturii tratate;
5. La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatura și umiditate relativă extreme (foarte ridicate);

Cultură/ Agenții patogeni combătuți/ Doză/ Volum de apă min-max/ Număr maxim de tratamente/ Interval între tratamente (min.)/ Timp de pauză până la recoltare

Tomate (câmp, sere și solarii)
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) Mâna (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternată) 1 l/ha 1.000 litri/ha 3 7 - 10 zile; 7 zile;

Vinete (câmp, sere și solarii)
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) Mâna (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternată) 1 l/ha 1.000 litri/ha 3 7 - 10 zile; 7 zile;

Ardei (câmp, sere și solarii)
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) Mâna (Phytophtora infestans) Patarea cafenie (Cladosporium fulvum) Fainare (Leiveillula taurica) Alternarioza (Alternaria solani, Alternaria alternată) 1 l/ha 1.000 litri/ha 2 8 - 10 zile; 7 zile;

Fasole verde (câmp)
Mâna (Peronosporă viciae) Fainare (Erysiphe polygoni) 1 l/ha 300 - 1.200 litri/ha 2 12 zile; 7 zile;

Fasole (câmp)
Mâna (Peronosporă viciae) Fainare (Erysiphe polygoni) 1 l/ha 300 - 1.200 litri/ha 2 12 zile; 7 zile;

Varză (câmp)
Patarea albă (Mycosphaerella brassicae) Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mâna (Peronosporă brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 2 14 zile; 21 de zile;

Varză de Bruxelles (câmp)
Patarea albă (Mycosphaerella brassicae) Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mana (Peronosporă brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 2 14 zile 21 de zile

Morcovi, pastarnac, pătrunjel (câmp)
Alternarioza (Alternaria dauci) Fainare (Erysiphe heraclei) Putregai alb (sclerotinia sclerotiorum) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 3 14 zile 14 zile Hrean, ridichi (câmp) Patarea albă (Mycosphaerella brassicae) Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mâna (Peronosporă brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 3 14 zile; 14 zile;

Conopidă (câmp)
Patarea albă (Mycosphaerella brassicae) Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mâna (Peronosporă brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 2 14 zile; 14 zile;

Broccoli (câmp)
Patarea albă (Mycosphaerella brassicae) Alternarioza (Alernaria brassicae, Alernaria brassicicola) Mâna (Peronosporă brassicae) Fainare (Erysiphe cruciferarum) Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) Albumeala cruciferelor (Albugo candida) 1 l/ha 200 - 600 litri/ha 2 12 zile; 14 zile;

Țelină (sere și câmp)
Fainare (Erysiphe heraclei) Septorioza (Septoria apii) Putregaiul alb (Sclerotinie scerotiorum) Alternarioza (Alternaria dauci) 1 l/ha 200 - 1.000 litri/ha 3 14 zile; 14 zile;

Dovlecei (câmp și sere)
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum) Patarea cafenie (Cladosporium cucumerium) 1 l/ha 500 - 1.500 litri/ha 3 10 zile; 3 zile;

Castraveți (câmp și sere)
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum) Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) 1 l/ha 500 - 1.500 litri/ha 3 10 zile; 3 zile;

Pepeni galbeni (câmp și sere)
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum) Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) 1 l/ha 500 - 1.500 litri/ha 3 8 zile; 3 zile;

Praz (câmp)
Alternarioza (Alternaria pori) Rugină (Puccinia alii) Mâna (Peronosporă destructor, Phytophtora porri) Patarea cafenie (Cladosporium allii) 1 l/ha 200 - 1.000 litri.ha 2 12 zile; 21 de zile;

Salată (câmp)
Patarea neagră a frunzelor (Alternaria brassicae) Cercosporioză (Cercospora lactuacae-sativa) Mâna Salatei (Bremia lactucae) Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) 1 l/ha 300-1.200 litri/ha 2 7 zile; 14 zile;

Salată (sere)
Patarea neagră a frunzelor (Alternaria brassicae) Cercosporioză (Cercospora lactuacae-sativa) Mâna Salatei (Bremia lactucae) 0,8 l/ha 300 - 1.200 litri/ha 2 7 zile; 14 zile;

Ceapă semănată direct, ceapă din arpagic, usturoi (câmp)
Alternarioza (Alternaria pori) Rugină (Puccinia alii) Mâna (Peronosporă destructor, Phytophtora porri) Patarea cafenie (Cladosporium allii) 1 l/ha 300 - 600 litri/ha 1 14 zile; 14 zile;

Ceapă verde (câmp)
Alternarioza (Alternaria pori) Rugină (Puccinia alii) Mâna (Peronosporă destructor, Phytophtora porri) Patarea cafenie (Cladosporium allii) 1 l/ha 300 - 600 litri/ha 1 - 7 zile;

Mazăre (câmp)
Antracnoza (Ascochyta pisi) Mâna (Peronosporă viciae) Patarea albă (Mycosphaerella fragariae) Fainare (Erysiphe pisi) 1 l/ha 300 - 1.200 litri/ha 2 14 zile; 14 zile;

Capsun, zmeură (câmp și sere)
Fainare (Podosphaera aphanis) Antracnoza (Colletotrichum acutatum, Gnomonia comari) Patarea albă (Mycosphaerella fragariae) 1 l/ha 300 - 1200 litri/ha 2 7 zile; 3 zile;

Pepene verde (câmp și sere)
Fainare (Sphaerotheca fuliginea, Erysiphe cichoracearum) Patare cafenie (Cladosporium cucumerium) 1 l/ha 500 - 1.500 litri/ha 3 8 zile; 3 zile;

Momentele de aplicare corespund următoarelor faza de vegetație:
1. Tomate - apariția celei de-a 6-a frunză până când 70% din fructe s-au măturat; vinete, ardei - apariția celei de-a 10-a frunză, până la coacere deplină;
2. Fasole - de la începutul infloritului, până când 70% din păstăi ating dimensiunea normală;
3. Varză și varză de Bruxelles - de la începutul formării capatanii, până la atingerea mărimii normale;
conopidă și broccoli - de la începutul dezvoltării mugurilor laterali, până la prima inflorescența vizibilă;
4. Morcov, pastarnac, pătrunjel, hrean, ridichi - de la începutul formării rădăcinii, până la atingerea dimensiunilor normale;
țelină - de la începutul formării rădăcinii, până când acesta este la 80% din dimensiunea normală;
5. Dovlecei și castraveți - de la prima inflorescența, până la măturare deplină;
6. Praz - de la începutul îngroșării frunzelor bazale, până la maturitate; salată - de la dezvoltarea completă a rozetei de frunze, până la măturare; papeni 7. Galbeni și pepeni verzi - de la apariția primei ramificații a tulpinii principale, până la măturarea fructelor;
8. Capsun și zmeură - primele flori deschise (început de înflorit), până la măturare, a2-a recoltare;
9. Ceapă semănată direct, ceapă din arpagic și usturoi - de la începutul îngroșării frunzelor bazale, până când bulbul are 50% din diametrul normal;
10. Ceapă verde - 5 frunze adevărate;
11. Mazăre - de la apariția primelor inflorescente, până când 70% din păstăi ating dimensiunea normală. Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție;
La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentelor în condiții de temperaturi și umidități relative foarte ridicate sau foarte scăzute.

Compatibilitate:
Când se folosește în amestec cu un alt produs, se verifică mai întâi compatibilitatea cu produsul respectiv, după care se adaugă în rezervor fungicidul Ortiva Top și apoi partenerul de amestec. În cazul în care partenerul de amestec este în plicuri hidrosolubile, se adaugă întâi acest produs și apoi Ortiva Top.

Compoziție:
Substanță activă Clasificare Formulare Număr certificat de omologare azoxistrobin 200 g/l + difenoconazol 125 g/l

ATENȚIE Suspensie concentrată 068PC/ 21.01.2015

CARACTERISTICI:
Producător: Syngenta;
Boală tratată: Mâna (Phytophtora spp.), Putregai cenușiu (Botrytis), Alternarioza;
Cultură: Țelină, Fasole, Mazăre, Capsun, Tomate, Morcov, Ardei, Vinete, Ustoroi, Praz, Salată, Zmeur, Mur, Varză, Dovleac, Pătrunjel, Pastarnac, Ceapă Verde, Brocoli, Varză de Bruxelles, Conopidă, Ridichi;
Spectru de combatere: Mâna, Antracnoza, Patarea Frunzelor, Putregai cenușiu, Fainare, Alternarioza, Patarea cafenie, Putregaiul alb, Cercosporioză, Septorioza.

30 Produse

Referinte specifice