RIDOMIL GOLD MZ 68-1.25 KG

Referinta:

138,00 lei
cu TVA
Cantitate
Stoc epuizat

 

Politica de securitate

 

Politica de livrare si retur

Ridomil Gold MZ 68 WG este fungicid pentru combaterea mânei, cu acțiune dublă: sistemică și de contact. Acesta protejează plantă din interior, precum și noile creșteri apărute la scurt timp după tratament. Componenta de contact formează o barieră protectoare pe suprafață frunzei, prin inhibarea germinării șporilor.

DESCRIERE RIDOMIL GOLD MZ 68 WG
Ridomil Gold MZ 68 WG este fungicid pentru combaterea mânei, cu acțiune dublă: sistemică și de contact. Componenta sistemică este absorbită rapid de părțile verzi ale plantei, transportată acropetal și distribuită în plantă. Astfel, protejează plantă din interior, precum și noile creșteri apărute la scurt timp după tratament.
Componenta de contact formează o barieră protectoare pe suprafață frunzei, prin inhibarea germinării șporilor. Ridomil Gold MZ 68 WG prezintă un nou tip de formulare – “pepite” – granule dispersabile în apă, cu caracteristici îmbunatatite în ceea ce privește eficacitatea și ușurință în utilizare.

Cultură/ Spectru de combatere/ Doză/ Epoca de aplicare/ Timp de pauză

Cartof
Mana (Phytophtora infestans) 2,5 kg/ha se aplică preventiv în perioada de creștere intensă a tufei (la momentul închiderii rândurilor) 14 zile;

Castraveți
Mana (Pseudoperonospora cubensis) 0,25% (2,5 kg/ha) se aplică preventiv în perioada de creștere intensă 2-3 tratamente pe sezon 3 zile;

Ceapă
Mana (Peronosporă destructor) 0,25% (2,5 kg/ha) se aplică preventiv în perioada de creștere intensă 2-3 tratamente pe sezon 28 de zile;

Soia
Mana (Peronosporă manshurica) 2,5 kg/ha;

Tomate
Mana (Phytophtora infestans) 0,25% (2,5 kg/ha) aplicare preventivă, în timpul creșterii active a plantei 7 zile;

Viță de vie
Mana (Plasmopara viticolă) 2,5 kg/ha se aplică preventiv în timpul creșterii intense a plantelor, de la lăstar de 15-20 cm până la începutul infloritului 28 de zile * interval minim de timp de la aplicarea ultimului tratament până la recoltare Substanță activă Formulare Număr certificat de omologare metalaxil - M 3,88 % g/g + mancozeb 64 % g/g granule dispersabile în apă (WG) 2139/01.03.2002.
Intervalul dintre tratamente se va adapta în funcție de condițiile climatice, evoluția bolii și a culturii. Pe parcursul unui sezon nu se vor aplică mai mult de 3 tratamente cu produse din gama Gold.
Se recomandă alternarea fungicidului cu produse din alte grupe chimice (de exemplu Bravo 500 SC, Revus 250 SC, Pergado F, Pergado MZ, Pergado C, Universalis 593 SC, Ortiva 250 SC, etc).

Compatibilitate:
Fungicidul Ridomil Gold MZ 68 WG este compatibil cu foarte multe produse de protecția plantelor și cu îngrășăminte uzuale. Înainte de amestecarea cu orice alt produs, este recomandată consultarea tabelelor de compatibilități și efectuarea unui test.

CARACTERISTICI:
Producător: Syngenta;
Boala tratată: Mâna (Phytophtora spp.);
Cultură: Vită de vie, Castraveți, Tomate, Cartof, Ceapă, Soia;
Spectru de combatere: Mana.

Referinte specifice